Ny bok av Erling Folkvord:

Urent farvann!

- ei bok om triangelet
Color Line, Sjømannsforbundet og Staten

Omslaget på boka

Bestillingsskjema lenger nede på sida

Les omtale

Erling Folkvord kommer 1. september ut med ei ny bok utgitt av tidsskriftet Rødt!. Den handler om det som skjer når en av landets største skipsredere, toppledelsen i et fagforbund og statens kontrollører slutter å opptre uavhengig av hverandre. Disse tre partene utgjør et triangel. De skal samarbeide. Men de skal også ivareta ulike, og til dels helt motsatte interesser.

Hovedaktøren er Olav Nils Sunde, kapitalisten som selv forteller at han i siste øyeblikk ble berga fra økonomisk ruin i 1988 fordi ei konkurrerende bedrift i Tsjekkoslovakia ble ødelagt av ei ulykke.

I dag bruker Olav Nils Sunde statsstøtte og statlige særordninger som krykke. Rederiet hans heter Color Line. Økonomisk sett er det et statsrederi. Men Olav Nils Sunde er eier, med barna Camilla og Alexander som medeiere. De tre er blitt rike på de manges slit, svært rike.

Boka om Skagerraks gyldne triangel er skrevet i samarbeid med mange sjøfolk og som ei støtte til deres egen forsvarskamp mot denne rikmannsfamilien. Mange har slåss lenge og under vanskelige vilkår, blant annet fordi skipsreder Sunde har fått så god hjelp fra forbundsleder Erik Bratvold i Sjømannsforbundet.

Også på fergene i Skagerrak er det to slags folk: De mange som arbeider, og de få som snylter. Det er to slags tillitsvalgte også: De mange som stiller opp for arbeidskameratene sine, og de få som smisker for reder og skipsledelse.

Se innholdslista til boka. Les mer om boka her. Les mer om forfatteren her.


Boka koster 100 kroner. Porto for utsending kommer i tillegg (22 kr for ei bok).

Bruk skjemaet under for bestilling.


Ja, jeg bestiller Urent farvann

stk Erling Folkvord: Urent farvann (100 kroner per eksemplar)

Porto kommer i tillegg. Bøkene sendes med faktura.

Navn: *
Mer navn, evt c/o:
Adresse: *
Mer adresse:
Postnummer: *
Poststed: *
Epostadresse:
Merknad:

* Felter som må fylles ut


Innholdsliste


Til Rødt! si heimeside ||| Mer litteratur