Pressemelding 15. oktober 2006

Landsmøtet i AKP velger
ny ung leder og vil lage nytt parti

Kontakter: AKP, Osterhaus' gate 27, 0183 Oslo, telefon 22 98 90 60
Ingrid Baltzersen, tlf 988 76 578
Vedtak og uttalelser fra landsmøtet finnes her


AKPs 14. ordinære landsmøte ble avholdt i helga (13.-15. oktober). Ingrid Baltzersen, 26 år, er partiets nye leder. Kenneth Fuglemsmo, 23 år, er partiets nye nestleder. Jorun Gulbrandsen gikk av som leder etter nesten 10 år.

Ingrid Baltzersen Foto: AKP

Last ned høyoppløselig versjon (6,5 MB)
Flere bilder kommer

Ingrid Baltzersen har vært partiets nestleder fram til landsmøtet. Hun tar en mastergrad i midtøstenstudier, og har vært leder for Palestinakomiteen i Oslo. Hun kommer opprinnelig fra Stavanger. Kenneth Fuglemsmo er leder for LOs ungdomsutvalg i Trondheim og jobber som maler og byggtapetserer.

For et nytt revolusjonært parti!

Landsmøtet i AKP hilser velkommen initiativet fra Rød Valgallianse for å samle alle revolusjonære i Norge i et parti. Det er den politiske situasjonen som krever et slikt parti. Noen må med tyngde reise kampen når regjeringen fører Norge inn i en angrepskrig, fortsetter angrepene på pensjon og sykehus, fortsetter Erna Solbergs harde linje overfor asylsøkere og mister all miljøtroverdighet. Prosessen til nå viser at samlingen er fullt mulig, det er mer som samler enn det som skiller. Vi håper alle våre likesinnede nå kjenner sin besøkelsestid og melder seg på i prosessen for å danne et nytt, større og spennende alternativ som kan organisere motstanden. Vi for vår del vil gjøre alt vi kan for at prosjektet lykkes.

Landsmøtet vedtok også blant annet uttalelser mot regjeringas angrep på velferdsstaten og mot norsk deltakelse i USAs kriger i Irak og Afghanistan.


Vedtak og uttalelser fra landsmøtet finner du her.

Til AKP si heimeside