Ny bok:

Nepal i dag
- folkekrig for demokrati og jordreform

Det nepalske folket skriver historie!

Omslaget på boka

Omslaget på boka - klikk for større bilde

I 1996 begynte maoistene i Nepal en folkekrig mot det korrupte, middelalderske styret. I utgangspunktet var de bare noen hundre medlemmer og nesten uten våpen. I januar 2006 kontrollerte folkehæren 80 prosent av landet og inngikk et samarbeid med andre partier om en offensiv for å styrte den gamle statsmakta, innføre et nytt demokratisk styre og gjennomføre en jordreform.

Kongemakta i landet har blitt støtta av India, USA, Storbritannia, EU, Israel, Pakistan og Kina. Disse landa har fora regimet med penger, rådgivere og våpen. Men mange av disse landa har nå problemer med å fortsette den åpne støtten til militærdiktaturet.

En seier for folkehæren i Nepal vil være den første seierrike revolusjonen leda av kommunister på mange tiår. Framgangen den har hatt har allerede hatt innvirkning på frigjøringskamper andre steder i Asia. Nepal har blitt holdt tilbake i utvikling over lang tid men nå åpner mulighetene seg for et demokratisk, uavhengig og moderne Nepal. Det er en inspirasjon for oss alle!

Johan Petter Andresen besøkte Nepal i november 2005. Han reiste på invitasjon fra Communist Party of Nepal (maoist) og er den første nordmannen som har besøkt de frigjorte områdene. Arnljot Ask er leder for det internasjonale arbeidet i AKP og har skrevet kapitlet om Norge og Nepal som blant annet gir en innføring i norske investeringer og generell politikk overfor Nepal.

Boka gir en innføring om Nepal og legger vekt på jordreform og kvinnenes rolle i frigjøringen av landet. Boka er rikt illustrert med bilder tatt under Andresens reise.Boka er på 116 sider. Her er eksempler på noen oppslag. Klikk for å se dem større.

Klikk for større Klikk for større Klikk for større

Se ellers noen smakebiter fra boka her.

Boka koster 50 kroner om du er skoleungdom, fattig og/eller arbeidsløs. For andre er prisen 75 kroner. Ved bestilling av minimum fem stykker gis 20 prosent rabatt på fullprisen. Porto for utsending kommer i tillegg.

Bestill fra AKP: Osterhaus' gate 27, 0183 Oslo, akp@akp.no eller 22 98 90 60
eller fra Johan Petter Andresen: jpandres@broadpark.no, 46 66 41 18
eller bruk skjemaet under.


Ja, jeg bestiller Nepalboka:

Bøker til full pris (75 kroner per eksemplar, 20 prosent rabatt ved 5 bøker eller mer)

Bøker til skoleelevpris (50 kroner per eksemplar)

Porto kommer i tillegg. Bøkene sendes med faktura.

Navn: *
Mer navn, evt c/o:
Adresse: *
Mer adresse:
Postnummer: *
Poststed: *
Epostadresse:
Merknad:

* Felter som må fylles ut


Til AKP si heimeside ||| Mer litteratur