akp.no

Ungdomshus

Seier i Ålesund og Moss

akp.no nr 2, 2007


Seier i Ålesund

Ungdommen i Ålesund får nå et ungdomshus. De som tok initiativet, var Rød Ungdom.  

Etter sommerferien i 2006 begynte aksjonen for ungdomshuset for alvor. Mange var opptatt av et ungdomshus, det var diskusjoner i avisene og mye oppmerksomhet om saka. Ålesund Rød Ungdom sendte da forslag til bystyret, og fortalte at Røysegata 15 stod tomt. Så startet vi Initiativet for ungdomshus, IFU. Det er en aksjon som alle kan være med i. IFU var aktive hele høsten.  

Det var diskusjoner i bystyret flere ganger. Arbeiderpartiet og SV var for ungdomshus, Høyre og FrP mot. Avisene fortsatte å skrive om saka. Bystyret behandla saka i begynnelsen av desember, og flertallet (H og FrP bl.a.) sa nei. Ungdommene fortsatte å presse Høyre, og de snudde. 19. desember ble det flertall i bystyret for ungdomshuset. Stor seier!  

Nå er det diskusjoner om økonomien for huset og hvordan det skal drives. Så arbeidet fortsetter - med ungdomshus!

Seier i Moss også

Ungdommen i Moss har fått et kulturhus! Etter mye strev ble kampen krona med seier.  

I hele fjor forsøkte Rød Ungdom i Moss å få til et ungdomshus i byen. Til å begynne med var kommunen veldig imøtekommende, men det skjedde ingenting. Da sommeren gikk, var Rød Ungdom lei av å vente og tenkte at det måtte flere krefter til. Da ble Ungdommens kulturaksjon (UKA) stifta.  

Flere blei med på aksjoner og fikk omtale i mediene. UKA foreslo at den gamle, fine, tomme branntasjonen skulle bli ungdomshus.  

Det gikk! Riktignok bare halve stasjonen, men planene er klare. Det skal bli et sted hvor band kan øve, atelier, sted for konserter, kafe og mange andre aktiviteter for ulike typer ungdom. Det skal være et allsidig kulturhus for ungdom. Nå skal det gjøres mye arbeid før alt kan starte, og ungdommene er i gang.