akp.no

Rød ungdom

Kom på sommerleir!

akp.no nr 5, 2006


Rød Ungdoms sommerleir er på Utøya 25.-30. juli.

Sommerleiren koster 1.100 kroner (900 for ungdomsskoleelever), men 1.400 kroner (og 1.200) hvis du betaler først på leir. Påmelding ru@sosialisme.no eller ring 22 98 90 70 mellom 09 og 17 på hverdager.

Rød Ungdoms sommerleir har tilbud til jenter som du ikke finner noe annet sted. Vi tilbyr blant annet:

* Sjølforsvarskurs for jenter - lær å gi sleske idioter svar på tiltale med, bokstavelig talt, håndfaste argumenter. Her lærer du grunnleggende forsvarsteknikker, og kurset passer for alle, uansett fysikk eller fysisk form.

* Rapkurs for jenter - jentene fra Røde Sauer, godt hjulpet av up and coming rapper Hank Nova, lærer deg å rappe som en kvinnelig Eminem. RUs rapkurs har vært starten for flere rapgrupper og resultert i flere cd-utgivelser. Den siste er skiva Feminist But Gangsta av Hank Nova og Mari.

* IT-kurs for jenter - RU ønsker seg flere kvinnelige datageeks! Har du en liten frustrert datanerd gjemt inni deg som skriker etter å hacke eller bare lære hvordan en PC ser ut inni, er sommerleiren stedet for deg. Her får du muligheten til å sette deg inn i datamaskinenes fascinerende verden. Ingen erfaring med datamaskiner er påkrevd.

* Bøllekurs - dette er en av RUs stolteste prestasjoner. Siden vi starta på 1980-tallet har over 15.000 jenter vært på bøllekurs. Et bøllekurs i regi av Rød Ungdom er et feministisk, politisk selvtillitskurs som skal gi jenter økt selvinnsikt og øvelse i å kaste seg frampå. På bøllekurs står jenter sammen om å bryte med kjønnsroller, forventninger og idealer.

Du lærer om hersketeknikker, om hvorfor og hvordan jenter blir undertrykt, om å snakke foran store forsamlinger, og du blir kjent med andre jenter. Du lærer å si i fra og du lærer hvordan du, sammen med andre, kan forandre jenters virkelighet.

Les mer om sommerleiren på www.sosialisme.no.


Lov om fritidsklubber nå

1. mai arrangerte Oslo RU i samarbeid med Ungdom og Fritid, Ungdom Mot Narkotika og SU Oslo en rusfri konsert under parola "Lovpålegg fritidsklubber NÅ". Det var en stor suksess. 150 betalte for å se artister som Therese Aune, Appendix, Røde Sauer og Definite.

- Det er åpenbart at potensialet for et rusfritt kveldsarrangement på 1. mai er større enn vi trodde, sier Mari Røsjø, leder for Oslo RU og rapper i gruppa Røde Sauer. - På tross av ganske kort mobilisering og et lite budsjett klarte vi å få 150 betalende, det var ekstra hygglig at mange av dem som kom, var uorganiserte ungdommer. Vi har allerede avtalt at vi skal gjenta suksessen neste år, og da skal vi klare å ha 300 innom i løpet av kvelden. Vi føler at det er viktig å gi dem under 18 år, eller som ikke har lyst til å drikke, et sted de kan feire første mai. Det er også en fin anledning til å la ungdom som driver med musikk prøve seg foran et bra publikum. Den eneste kjente artisten vi hadde denne gangen var Definite, resten var unge folk som hører hjemme på venstresida.


Kampanje for feminisme

På Rød Ungdoms sommerleir går startskuddet for høstens store feminismekampanje. "Hadde jeg hatt bøllekurs som foredrag i klasserommet da jeg gikk på ungdomsskolen, hadde skolehverdagen vært annerledes," sier Sigrun Feiring, jentepolitisk ansvarlig i Rød Ungdom.

Hun forteller noe av det som skal skje: Ungdomsskolen er ei tid med mange forvirra gutter og usikre jenter. Temaer som seksuell trakassering, skjønnhetstyranniet, porno eller om det å være homo, lærer en ikke noe om på skolen. Kurs i selvtillit er heller ikke pensum. Likevel foregår seksuell trakassering i den norske skolen i dag, og mange har spiseforstyrrelser. Rød Ungdom har erfaring og kunnskap som skolene trenger. Det er ikke minst på grunn av alle «bøllekursene» som RU arrangerer. I høst vil RU arrangere bøllekurs for jenter og egne guttekurs. Vi skal ikke bare inn i klasserommet og holde foredrag, vi skal også holde våre egne bølle- og guttekurs i hele landet. På sommerleir skal vi lære opp mange ledere til slike kurs. Vil du bli med på dette, så kom på sommerleir!

Feminismefestival

Denne høsten skal Rød Ungdom arrangere minst femti bøllekurs og ti guttekurs. I tillegg er invitasjoner sendt ut til både ungdomsskoler og videregående skoler. Som om ikke dette er nok, avsluttes kampanja i en feminismefestival som er åpen for alle. Sett av 2.-5. november.

Kvinnekonferanse

1.-3. desember blir det enda mer. Det er RV som inviterer AKP og Rød Ungdom til å være med på å arrangere en kvinnekonferanse.