akp.no

Leder

Stikk fingeren i øyet på trollet

av Jorun Gulbrandsen

akp.no nr 1, 2006


Hva er det med det som befinner seg på venstre side av alle forbindelser? Det skal trampes flatt. Se på SV. SV er riktignok ikke veldig "venstre" i alle spørsmål. Bombefly til Afghanistan er høyre. Men når partiet står for en boikott av Israel, er de venstre. Det skal ikke tåles. SV-ledelsen bankes på plass. At SV-ledelsen gir seg, er sørgelig. Men det sier noe om AP-ledelsen og hvilken makt den har og er vant til å ha.

Det som har skjedd med SV i regjering, viser at om en ny politikk skal kunne vinne, så må den tvinges fram av et mangfoldig grunnplan. Som kampen om Sykestua i Vågan er et eksempel på. Vi skriver om det i denne avisa.

AKP og andre revolusjonære organisasjoner er en del av en slik grunnplansorganisering. AKPs medlemmer gjør alt det andre aktive gjør: Slik sett er det ikke noe spesi-elt å snakke om. Men AKP har i tillegg et større mål. Vi er kommunister. Vårt mål er det klasseløse samfunnet. Vi er revolusjonære. Vi mener det beste er at arbeiderklassen med venner tar makta i samfunnet. Dette gjør AKP til den borgerlige offentlighetens prügelknabe. Det er mulig å skrive alle slags negative og også usanne ting om AKP - og det er fullstendig godtatt.

Derfor har vi medfølelse med SVs Kristin Halvorsen når hun bankes på plass. Men på den andre sida: Det er skjebnen til alt som oppfattes som venstre der de er. En kan unngå det ved å gi seg eller forholde seg taus. Mye bank er et tegn på at en har satt fingeren i øyet på trollet. Vi for vår del er forberedt på mer.

Vi ønsker alle fagforeningsfolk, krigsmotstandere, nei-til-EU-mennesker, pornomotstandere og forkjempere for sekstimersdagen et godt kampår i 2006! Fram med fingeren!